Carrièrevrouw wat maak je indruk

Daar loopt ze. Hooggehakt. Geföhnde haren. Een jurkje waaraan je ziet dat ie duur is. Een mooie leren laptoptas. Een blik te toegankelijk om zelfingenomen te noemen, maar tegelijkertijd zo afstandelijk, ongeïnteresseerd en bezig, zodat je als vanzelf meer van deze vrouw wil weten. Ze doet vast iets heel succesvols…

Ik raak zowel verheugd als zenuwachtig wanneer ze me plotseling vraagt of ik weet waar X-bedrijf zit. Haar trefzekere ogen kijken me nu recht aan. Nou ja, eigenlijk kijken ze recht door me heen. Ze schenkt me een professionele glimlach. Je weet dat deze glimlach slechts van korte duur is. Want vrouwen zoals zij, die lachen niet zomaar. Die hoeven niet per se aardig gevonden te worden. Zodra je bij deze categorie vrouwen denkt dat je het goed doet, geven ze je ineens vanuit het niets een koele, afstandelijke blik. Alsof ze daarmee – in een split second – het onderscheid tussen jou en zichzelf uitdrukken. En of ik het nu wil of niet. Dit maakt veel indruk om me. 

“Ik weet niet waar X-bedrijf zit”, zeg ik op mijn allervriendelijkst. (Ik wil namelijk wel altijd aardig gevonden worden.) Ondertussen begeleid ik haar naar het dichtstbijzijnde informatiebord waarop de namen van de bedrijven staan. Ze bedankt me kort, gunt me nog een blik en wandelt met ferme, maar toch uiterst charmante stappen door. Het getik van haar hakken galmt nog na in de gang.

Ik stond erbij en keer ernaar.

Zo word ik dus nooit. Daarvoor ben ik niet in de wieg gelegd. Ik ambieer dat ook niet (meer). Maar ik kijk wel vol bewondering naar deze carrièrevrouwen. Het lijkt alsof zij alles onder controle hebben en precies weten wat ze doen. Alsof ze nooit een scheetje laten of verlegen zitten om een slim antwoord. Deze vrouwen kom je niet aangeschoten tegen op een bedrijfsborrel. Of on-charmant met een rode toet op een foto. Deze vrouwen lijken niet echt, net zoals supermodellen. Maar die zijn ook echt.

Daar raken sommige vrouwen net zo van onder de indruk, zoals mannen dat doen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s