Waarom politieke gevoeligheid soms heel erg kut is

Ik heb geen politieke bril. Nooit gehad. Gelukkig hoef ik deze ook niet te hebben. Gelukkig zijn er andere professionals die deze wél hebben. Want anders komt er gezeik. En dat willen we niet. Maar waarom lijkt het alsof eerlijkheid niet te allen tijde kan? Dat niet alles goed gaat, maar ook heel veel wel.

Waarom moeten diegene die hun nek uitsteken, met heel hun hart, ziel en zaligheid proberen het beste te doen voor de mensen die een beroep doen op onze dienstverlening, door de media gebukt gaan onder die enkele rotte appel die ongetwijfeld in de organisatie rondloopt? Dat is met rotte appels, die heb je overal. Waarom doet de media dat? En waarom moeten wij dan stil blijven? Omdat alles dan tegen ons gebruikt lijkt te kunnen worden?

Ik ben eerlijk. Goudeerlijk. En deze eerlijkheid brengt me soms in de problemen. Hoop niet dat deze blog dat doet. Maar soms moet je risico’s durven nemen. Omdat het niet eerlijk is wat er gebeurt.

Want WXL is heel negatief in het regionale nieuws gekomen. En dat raakte me enorm. Laat ik voorop stellen dat ik niet weet wat waar is. Dat ik niet alle antwoorden heb.

Wat ik wel weet is dat WXL altijd heel goed voor mij is geweest. Ik ben een SW-er. Ik ben iemand van de doelgroep. Iemand die zich heeft weten op te werken, maar nog steeds van de doelgroep. Ik heb namelijk een arbeidshandicap. Gelukkig kan ik dat compenseren met een aantal talenten.

Uit persoonlijke ervaring kan ik stellen dat ik niet altijd goed geholpen ben door sommige professionals. Want mensen blijven mensen. Mensen maken fouten. Maar de meeste mensen deugen. Zoals de bestseller luidt. Mensen willen goed doen. Dat zit in onze aard.

Ik heb mijn weg weten te vinden. En ik heb in de afgelopen 7,5 jaar dat ik voor deze organisatie werk zoveel prachtige succesverhalen mogen meemaken. Zoveel professionals die het beste proberen te doen. Die goed doen. Die goed zijn. Die werken met hun hart. Mensen die mensen verder helpen.

WXL is mijn familie. En ik vind het oneerlijk dat de familie als geheel besmeurd is geraakt.

Er zullen mensen zijn die hun weg niet konden vinden bij WXL. Een gebrek aan inzicht, een gebrek aan de juiste bellen trekken? Ik weet het niet. Maar de weg naar negativiteit, naar scoren, je gal spugen is niet de weg. Ik hoop dat deze mensen hun weg weer naar boven vinden. En dat de mensen die al boven zijn, niet gebukt gaan onder deze negativiteit.

Laat 2023 een top jaar worden! Ik zal er mijn uiterste best voor doen binnen mijn cirkel van invloed.

4 gedachten over “Waarom politieke gevoeligheid soms heel erg kut is

  1. Hoi Elle wat een treffend verslag heb je geschreven over je werk bij WXL.Negativiteit is op dit moment een gegeven.In veel organisatie’s lijkt het wel na de corona tijd het positieve op de achtergrond is verdwenen.Zoals je schrijft de meeste mensen deugen is absoluut waar helaas wordt door de media zoveel uit zijn balans getrokken.Succes met je mooie werk

  2. Herken je verhaal helaas .. heb zelf ook bij organisaties als WXl gewerkt en je knt het 99 keer goed doen, maar die ene keer dat het fout gaat vol in het zoeklicht soms. Heel erg jammer wanneer media zich mediageil gedragen; nieuws omdat het lezers of kijkers trekt. Ook ik weet niet wat er is gebeurd bij WXL en wat waar is en wat niet. Maar herken wel dat sommige mensen graag sappig nieuws brengen en dat ten volste uitmelken, waardoor de goeden soms stevig lijden onder één kwade … helaas

  3. Heel goed, Ellen. Laat je hart spreken. Als oud-collega heb ik precies hetzelfde gevoel.
    En op mijn manier probeer ik die beeldvorming te corrigeren, net als jij nu! Goed zo.
    WXL verdient het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s